Δημοσιευθήκαν εικόνες από έναν κρατήρα διαμέτρου 80 χιλιόμετρων στον Άρη

Ο Mars Express Orbiter της ESA φωτογράφισε έναν κρατήρα διαμέτρου 50 μιλίων.

Το Mars Express Orbiter είναι αποτέλεσμα μιας προσπάθειας αποστολής για την εξερεύνησης του διαστήματος της ESA. Το άλλο μέρος του έργου, το Beagle 2, το οποίο προοριζόταν να κάνει επιφανειακή εξερεύνηση στην εξωβιολογία και τη γεωχημεία, απέτυχε να αναπτυχθεί.

Αυτό το μήνα συμπληρώνει την 15η επέτειο της εισόδου του Mars Express Orbiter σε τροχιά. Και γι αυτό λόγο η κάμερα υψηλής ανάλυσης Mars Express (HRSC) πήρε μερικές όμορφες φωτογραφίες του κρατήρα Korolev, για να μας τις παρουσιάσει.

Κρατήρας Korolov

Ο Korolov εκτείνεται 50 μίλια (82 χιλιόμετρα) γύρω από το βόρειο ημισφαίριο του κόκκινου πλανήτη, στο περιεχόμενο βλέπουμε μόνο πάγο Το πάχος του πάγου είναι περίπου 1,1 μίλια (1,8 χλμ.) κι αυτό όλο το χρόνο.

Η ύπαρξη ενός τέτοιου γεωγραφικού χαρακτηριστικού οφείλει την ύπαρξή του σε ένα φαινόμενο που ονομάζεται ψυχρή παγίδα, το βάθος του κρατήρα από το χείλος του είναι 1,2 μίλια (2 χλμ.). Ο αέρας που κινείται πάνω από τον πάγο ψύχεται και βυθίζεται κάτω, σχηματίζοντας μια κουβέρτα πάνω από τον πάγο. Ο αέρας δεν αρέσει να ασκεί θερμότητα και έτσι διατηρεί τον πάγο σταθερό και μόνιμο.

Αυτή η περιοχή του πλανήτη είχε συγκεντρώσει μεγάλο ενδιαφέρον στο να διαπιστωθεί εάν θα υπήρχε ζωή στον Άρη ή όχι.

Πηγή

Leave your vote

Don’t Stop Here

More To Explore

MOVIES

Dune, της Αργυρώ Σπάρταλη

Της Αργυρώ Σπάρταλη Ένα ταξίδι με έναν μυθικό και συναισθηματικά φορτισμένο ήρωα, το “Dune” αφηγείται την ιστορία του Πολ Ατρείδης, ενός λαμπρού και ταλαντούχου νεαρού

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x