Η Ford υπερδιπλασιάζει την επένδυσή της σε ηλεκτρικά και αυτόνομα οχήματα

Η Ford αυξάνει τις επενδύσεις της σε ηλεκτρικά και αυτόνομα οχήματα σε 29 δισεκατομμύρια δολάρια, ανέφεραν τα ανώτατα στελέχη της εταιρείας. Η αυτοκινητοβιομηχανία είχε προηγουμένως δεσμευτεί να δαπανήσει 11,5 δισεκατομμύρια δολάρια για την ηλεκτροδότηση της σειράς οχημάτων της έως το 2022. Τώρα, η Ford λέει ότι θα δαπανήσει διπλάσιο από αυτό το ποσό, ενώ θα επεκτείνει το χρονοδιάγραμμα έως το 2025.

Η αυτοκινητοβιομηχανία θα δαπανήσει 7 δισεκατομμύρια δολάρια για αυτόνομα οχήματα και 22 δισεκατομμύρια δολάρια για ηλεκτρικά. Αυτά τα 22 δισεκατομμύρια δολάρια περιλαμβάνουν 7 δισεκατομμύρια δολάρια που έχει ήδη δαπανήσει η εταιρεία από το 2016.

Η Ford είπε ότι η πλειονότητα των οχημάτων που σχεδιάζει να παράγει θα είναι ηλεκτρικά οχήματα, αλλά η εταιρεία διαθέτει επίσης υβριδικά και plug-in υβριδικά μοντέλα που έχουν επίσης παραδοσιακούς κινητήρες εσωτερικής καύσης. Η εταιρεία παρουσίασε ένα ηλεκτρικό φορτηγό Transit πέρυσι και σκοπεύει να αποκαλύψει μια ηλεκτρική έκδοση του φορτηγό F-150.

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Ford, Jim Farley, χαρακτήρισε την αυξημένη επένδυση της εταιρείας ως «πιο επιθετικό» σχέδιο για να τοποθετήσει την παλαιότερη αυτοκινητοβιομηχανία της χώρας ως ηγέτη στο μέλλον της κινητικότητας και των μεταφορών. Ο Farley ανέφερε σε πρόσφατη ανακοίνωση της Ford ότι θα συνεργαστεί με την Google για να ενσωματώσει το λογισμικό Android του τεχνολογικού γίγαντα σε «εκατομμύρια» οχημάτων από το 2023.

Η αυξημένη επένδυση έχει σκοπό να πείσει όσους βρίσκονται στη Wall Street που ανησυχούν για την ικανότητα της Ford να καλύψει την διαφορά με την Tesla.

Η Ford συμβαδίζει με άλλες παλαιότερες αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η GM και η Volkswagen.

Η Ford μόλις άρχισε να παραδίδει το πολυαναμενόμενο Mustang Mach-E στους πελάτες στα τέλη του περασμένου έτους – αν και ένα ζήτημα ελέγχου ποιότητας καθυστέρησε εκατοντάδες επιπλέον παραδόσεις τον περασμένο μήνα.

Οι περισσότερες από τις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν πει τον τελευταίο χρόνο ότι σκοπεύουν να στρέψουν όλες τις σειρές τους σε ηλεκτρικές. Η Daimler AG, η μητρική εταιρεία της Mercedes-Benz, δήλωσε ότι θα παράγει ηλεκτρικές εκδόσεις όλων των αυτοκινήτων της έως το 2022.

Η Volvo ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει σταδιακά την παραγωγή αυτοκινήτων με φυσικό αέριο το 2019, ενώ ο Όμιλος Volkswagen πρόκειται να κάνει τα πάντα ηλεκτρικά έως το 2030.

Η Ford δεν είναι η μόνη αυτοκινητοβιομηχανία που αυξάνει σε μεγάλο βαθμό το στοίχημά της στην ηλεκτροκίνηση, καθώς στα τέλη του περασμένου έτους, η GM δήλωσε ότι θα δαπανήσει 27 δισεκατομμύρια δολάρια για ηλεκτρικά και αυτόνομα οχήματα έως το 2025.

Leave your vote

Don’t Stop Here

More To Explore

MOVIES

Dune, της Αργυρώ Σπάρταλη

Της Αργυρώ Σπάρταλη Ένα ταξίδι με έναν μυθικό και συναισθηματικά φορτισμένο ήρωα, το “Dune” αφηγείται την ιστορία του Πολ Ατρείδης, ενός λαμπρού και ταλαντούχου νεαρού

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x