Ένα νέο σύστημα ραντάρ θα μπορεί να εντοπίσει κινούμενα οχήματα από μη ορατά σημεία

Ένα νέο σύστημα ραντάρ έχει δημιουργηθεί από επιστήμονες του Πανεπιστήμιου Princeton, όπου θα επιτρέπει στα αυτοκίνητα να εντοπίζουν άλλα κινούμενα οχήματα και πεζούς γύρω από τις γωνίες, προκειμένου να αποφευχθούν συγκρούσεις.

Το σύστημα αυτό, το οποίο ενσωματώνεται εύκολα στα σημερινά οχήματα, χρησιμοποιεί ραντάρ Doppler, κάτι το οποίο βοηθά στην να αναπήδηση ραδιοκυμάτων από επιφάνειες όπως κτίρια και σταθμευμένα αυτοκίνητα. Επιτρέπει ένα επίπεδο ανίχνευσης σύγκρουσης που απλά δεν θα ήταν δυνατό για τους ανθρώπους.

“Αυτό θα επιτρέψει στα αυτοκίνητα να βλέπουν αποκρυμμένα αντικείμενα που οι σημερινοί αισθητήρες δεν μπορούν να καταγράψουν, για παράδειγμα, επιτρέποντας σε ένα αυτοκινούμενο όχημα να βλέπει γύρω από μια επικίνδυνη διασταύρωση”, Felix Heide, επίκουρος καθηγητής επιστήμης υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον.

“Οι αισθητήρες ραντάρ έχουν επίσης σχετικά χαμηλό κόστος, ειδικά σε σύγκριση με τους αισθητήρες lidar και κλίμακα προς μαζική παραγωγή”, συνέχισε.

Πηγή

Leave your vote

Don’t Stop Here

More To Explore

MOVIES

Dune, της Αργυρώ Σπάρταλη

Της Αργυρώ Σπάρταλη Ένα ταξίδι με έναν μυθικό και συναισθηματικά φορτισμένο ήρωα, το “Dune” αφηγείται την ιστορία του Πολ Ατρείδης, ενός λαμπρού και ταλαντούχου νεαρού

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x