Τα στούντιο στα οποία γυρίζονται τα “The Umbrella Academy”, “Handmaid’s Tale” και “Chicago P.D.” έρχονται στην Ελλάδα

Μια οικογένεια μεταναστών με ρίζες από το Καλοχώρι της Καστοριάς, η οποία έχει καταφέρει να μεταφέρει σημαντικό μέρος της παραγωγής του Χόλιγουντ στα δικά της στούντιο, τα Cinespace Film Studios, στο Τορόντο και το Σικάγο, αναβαθμίζοντας τις ίδιες τις πόλεις σε αυτό που ο αμερικανικός Τύπος σήμερα αποκαλεί «Βόρειο Χόλιγουντ» και «Μεσοδυτικό Χόλιγουντ», επιθυμεί τώρα να επεκταθεί στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας.

Η Cinespace Film Studios ανηκει στις οικογένειες Μιρκόπουλου – Πίσσιου η οποία, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «ΘΕΜΑτος», έχει στα σκαριά μια πολύ σημαντική επένδυση για τη δημιουργία ενός μεγάλου συγκροτήματος κινηματογραφικών και τηλεοπτικών πλατό.

Επένδυση στην οποία έκανε έμμεση αναφορά το μεγάλο αφεντικό της Paramount Pictures Τζιμ Γιαννόπουλος την περασμένη εβδομάδα προλειαίνοντας το έδαφος για τις επίσημες ανακοινώσεις οι οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένονται τους επόμενους μήνες, μετά την άρση της καραντίνας.

Η πανδημία εξάλλου είναι αυτή που, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχει φρενάρει κάπως τις διαδικασίες, αφού οι συνομιλίες της οικογένειας με την κυβέρνηση μέσω του υφυπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για την Οικονομική Διπλωματία, Κώστα Φραγκογιάννη μετρούν πάνω από χρόνο. Στις συνομιλίες έχει τεθεί κάθε πρακτικό ζήτημα που θα μπορούσε να δημιουργήσει τις κατάλληλες βάσεις για τέτοια μεγάλη επένδυση, αλλά και την αποτροπή δυνητικών προβλημάτων στην υλοποίησή της: από τα γραφειοκρατικά μέχρι ακόμα και τους δυνητικούς εργαζόμενους ως τεχνικό προσωπικό, με δεδομένο ότι η Ελλάδα έχει έλλειψη σε τεχνίτες, τουλάχιστον για την κλίμακα παραγωγής ενός διεθνούς στούντιο.

Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Στιβ (Στέλιος) Μιρκόπουλος και ο γιος του Τζιμ, που έχουν την ευθύνη των στούντιο στο Τορόντο, καθώς και ο Αλεξ Πίσσιος, ανιψιός του Στέλιου, ο οποίος έχει την ευθύνη των στούντιο στο Σικάγο, έχουν ήδη βολιδοσκοπήσει Έλληνες επιχειρηματίες που θα επιθυμούσαν να συμμετάσχουν σε ένα τέτοιο πρότζεκτ εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Η αναζήτηση της μεγάλης έκτασης, ίσως και άνω των
200 στρεμμάτων, που θα απαιτηθεί έχει ήδη ξεκινήσει στην ευρύτερη περιοχή της Αττικοβοιωτίας, με πιθανότερη την περιοχή της Θήβας. Μάλιστα πηγές με γνώση του θέματος υποστηρίζουν ότι δεν αποκλείεται αμέσως μετά την άρση της καραντίνας και την ομαλοποίηση των διεθνών πτήσεων να υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις για το επενδυτικό πρότζεκτ.

Υπενθυμίζεται ότι η οικογένεια Μιρκόπουλου – Πίσσιου και η Cinespace Film Studios έχουν ήδη στενή συνεργασία με τον Χρήστο Β. Κωνσταντακόπουλο μέσω της εταιρείας παραγωγής του Faliro House Production S.A., ενώ σημαντικές εταιρείες της χώρας, όπως ο Ομιλος ΑΝΤΕΝΝΑ, δεν έχουν κρύψει ότι διερευνούν τις ευκαιρίες που εμφανίζονται μέσα από τη φιλική στροφή που έχει κάνει η χώρα τα τελευταία χρόνια προς τις παραγωγές
κινηματογραφικού και τηλεοπτικού προϊόντος.

«Η Ελλάδα έχει καλές τιμές»

«Στο κομμάτι των εγκαταστάσεων η Ελλάδα έχει μείνει λίγο πίσω, αλλά ξέρω ότι θα ξεκινήσουν επενδύσεις. Επίκειται η δημιουργία μιας τέτοιας εγκατάστασης, ξέρω άτομα που ενδιαφέρονται», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Γιαννόπουλος προλειαίνοντας, όπως φαίνεται, το έδαφος για τις επίσημες ανακοινώσεις που θα ακολουθήσουν. Ο ίδιος με την οικογένεια Μιρκόπουλου γνωρίζεται καλά, με δεδομένο ότι έχουν συνεργαστεί σε παραγωγές.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ.

Λίγα λόγια για τα Cinespace Film Studios

Τα Cinespace Film Studios είναι μια σειρά εγκαταστάσεων για κινηματογραφικές ταινιές που ιδρύθηκε το 1988, από τον Ελληνοκαναδό Νίκο Μιρκόπουλο. Περιλαμβάνει μια εγκατάσταση στο Vaughan, η οποία λειτουργεί από τη δεκαετία του 1960. Το 2007 ο Μιρκόπουλος βοήθησε τον ελληνοαμερικανό ανιψιό του Άλεξ Πίσσιο να βρει ένα παράρτημα στο Σικάγο, το Cinespace Chicago Film Studios.

Η εταιρεία έχει στο δυναμικό της, 3 μεγάλης έκτασης στούντιο:

Kipling Avenue Studios

Η εταιρεία απέκτησε μια εγκατάσταση 30 στρεμμάτων στην οδό 777 Kipling Avenue στην περιοχή Etobicoke του Τορόντο το 2009.

Κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο το 2017, ο δήμαρχος του Τορόντο John Tory συνεργάστηκε με επίσημα μέλη της Cinespace για να ανακοινώσει σχέδια για την κατασκευή δύο πολύ μεγάλων νέων στούντιο στην περιοχή, με συνολικό αποτύπωμα 50.000 τετραγωνικών ποδιών (4.600 m2). Ένα από τα μεγάλα στούντιο θα αφιερωθεί μόνιμα στην υποβρύχια κινηματογράφηση. Σε αυτά τα στούντιο γυρίστηκαν σειρές όπως το Beauty & the Beast (2012–2016), Black Mirror, The Handmaid’s Tale και The Umbrella Academy, και ταινιες όπως το Resident Evil: Retribution, Pacific Rim και Pompeii.

Kleinburg

Το Toronto International Studios είναι ένα στούντιο ταινιών που ιδρύθηκε στο Kleinburg του Οντάριο τη δεκαετία του 1950. Οι γεωγραφικές συντεταγμένες του είναι στο WikiMiniAtlas. Το Cinespace εγκατέλειψε τα στούντιο το 2015 και το συγκρότημα φιλοξενεί τώρα το Vaughan Sports Center, ένα συγκρότημα προπόνησης μπέιζμπολ.

Chicago

Το Cinespace Chicago Film Studios άνοιξε τις δραστηριότητές του το 2011 και ο Άλεξ Πίσσιος, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, συνεργάστηκε με τον θείο του, Νικ Μιρκόπουλο, για την ίδρυση των στούντιο στο Σικάγο. Ο Μιρκόπουλος και ο Πίσσιος αγόρασαν 60 στρέμματα του πρώην συγκροτήματος Ryerso Steel στη γειτονιά North Lawndale της Windy City. Τα στούντιο είναι τα μεγαλύτερα ανεξάρτητα κινηματογραφικά στούντιο εκτός του Λος Άντζελες.

Η εγκατάσταση των 70 στρεμμάτων υπήρξε το κέντρο για περισσότερες από 40 μεγάλες παραγωγές που χρησιμοποιήθηκαν για τη μαγνητοσκόπηση πολλών τηλεοπτικών σειρών και Feature Films, όπως: Chicago PD, Empire, Fargo και Sense8 και από ταινίες: Transformers: Dark of the Moon, Divergent, Widows.

Leave your vote

Don’t Stop Here

More To Explore

MOVIES

Dune, της Αργυρώ Σπάρταλη

Της Αργυρώ Σπάρταλη Ένα ταξίδι με έναν μυθικό και συναισθηματικά φορτισμένο ήρωα, το “Dune” αφηγείται την ιστορία του Πολ Ατρείδης, ενός λαμπρού και ταλαντούχου νεαρού

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x