SERIES

9 Σειρές που μπορείς να παρακολουθήσεις αν είσαι φαν του Homeland

Το Homeland είναι μια αμερικανική σειρά που αναπτύχθηκε από τον Howard Gordon και τον Alex Gansa και βασίζεται στην ισραηλινή σειρά Prisoners of War. Στη σειρά πρωταγωνιστεί η Claire Danes ως Carrie Mathison, αξιωματικός της CIA με διπολική διαταραχή.

Η ιστορία της σειράς ξεκινά όταν η Carrie Mathison είναι πεπεισμένη ότι ο Nicholas Brody, ο οποίος κρατήθηκε από την Αλ Κάιντα ως αιχμάλωτος πολέμου, έχει στραφεί από αυτήν και σχεδιάζει να πραγματοποιήσει τρομοκρατική επίθεση στο αμερικανικό έδαφος.

Η σειρά επικεντρώνεται στην εξέλιξη αυτής της υπόθεση, μαζί με το συνεχές μυστικό έργο της Mathison. Η σειρά αποτελείται από 8 κύκλους, ξεκίνησε το 2011 και ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του 2020.

LINK ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Αν λοιπόν σου άρεσε η συγκεκριμένη σειρά και θα ήθελες να παρακολουθήσεις κάτι παρόμοιο, παρακάτω σου προτείνουμε μια λίστα με σειρές παρόμοιου ύφους.

Prisoners of War

Το Prisoners of War (Hatufim ) είναι μια ισραηλινή δραματική σειρά, η οποία έκανε πρεμιέρα στο Ισραήλ Μάρτιο του 2010 και ολοκληρώθηκε με το δεύτερο κύκλο το Δεκέμβρη του 2012. Η σειρά δημιουργήθηκε από τον Ισραηλινό Gideon Raff, ο οποίος είναι σεναριογράφος και στο Homeland.

Παρόλο που η ιστορία του Homeland εξελίσσεται διαφορετικά στη συνέχεια, το Prisoners of War έδωσε στους δημιουργούς του Homeland, και του Prisoners of War, την ιδέα να φτιάξουν μια σειρά γύρω από τους αιχμαλώτους πολέμου που επέστρεφαν στο σπίτι τους μετά από χρόνια αιχμαλωσίας και προσπαθώντας να προσαρμοστούν στη ζωή τους καθώς οι οικογένειές τους προχώρησαν χωρίς αυτούς.

Πιο συγκεκριμένα, στο Prisoners of War, δύο αιχμάλωτοι πολέμου επιστρέφουν στο Ισραήλ για να βρουν έναν κόσμο διαφορετικό και οι ανώτεροι τους ανακαλύπτουν ότι μπορεί να κρύβουν τα δικά τους μυστικά.

Το Prisoners of War διαφέρει από το Homeland, καθώς εστιάζει στο οικογενειακό δράμα παρά στις επιχειρήσεις της CIA εναντίον τρομοκρατών. Με λίγα λόγια είναι, μια σειρά για τους θαυμαστές στους οποίους άρεσαν οι πρώτοι κύκλοι του Homeland και είναι διαθέσιμη στο Hulu.

Sleeper Cell

Το Sleeper Cell είναι ένα αμερικανικό δράμα που άρχισε να προβάλλεται στις 4 Δεκεμβρίου 2005. Το όνομα για τον πρώτο κύκλο είναι “Φίλοι. Γείτονες. Σύζυγοι. Τρομοκράτες.” και για το δεύτερο “Πόλεις. Προάστια. Αεροδρόμια. Στόχοι.”το οποίο έκανε πρεμιέρα ένα χρόνο μετά.

Η σειρά ακολουθεί τον Darwyn Al-Sayeed, έναν 30χρονο μυστικό πράκτορα του FBI, που είναι μουσουλμάνος και αγκαλιάζει το Ισλάμ ως θρησκεία του, και του έχει ανατεθεί να διεισδύσει σε ένα τρομοκρατικό πυρήνα που σχεδιάζει επίθεση στο Λος Άντζελες. Ο πυρήνας διευθύνεται από έναν Άραβα εξτρεμιστή, ο οποίος μεταμφιέζεται ως Εβραίος. Τα μέλη του πυρήνα προέρχονται από μια ποικιλία φυλετικών υποβάθρων και αντικρουόμενων προσωπικοτήτων. Η σειρά απεικονίζει επίσης την υποκρισία και τη διχοτομία των μελών του πυρήνα αυτού που ισχυρίζονται ότι είναι μουσουλμάνοι, αλλά εμπλέκονται σε συμπεριφορά που είναι αμαρτωλή στο Ισλάμ (π.χ. σεξ εκτός γάμου). Ωστόσο, ισχυρίζονται ότι επιθυμούν να υποστούν μαρτύριο για το Ισλάμ.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη σειρά στο Hulu, Showtime.

Διαγωνισμός για 3 ετήσιες συνδρομές στο Netflix

Jack Ryan

Ο Jack Ryan είναι μια αμερικανική σειρά κατασκοπευτικού- πολιτικού θρίλερ, βασισμένη στους χαρακτήρες του φανταστικού “Ryanverse” που δημιούργησε ο Tom Clancy. Η σειρά έκανε πρεμιέρα της τον Αυγούστο του 2018, στο Prime Video. Επίσης, αποτελείται από δυο κύκλους και τον Φεβρουάριο του 2019, η Amazon ανανέωσε τη σειρά για τρίτο κύκλο επεισοδίων.

Ο Krasinski πρωταγωνιστεί στη σειρά ως ο χαρακτήρας του τίτλου, καθιστώντας τον, τον πέμπτο ηθοποιό που απεικονίζει τον Jack Ryan, μετά τους Alec Baldwin, Harrison Ford, Ben Affleck και Chris Pine από τη σειρά των ταινιών.

Η πρώτη σεζόν παρουσιάζει τον ανερχόμενο αναλυτή της CIA, καθώς αφήνει την δουλειά του στο γραφείο, αφού ανακάλυψε μια σειρά από αμφίβολες τραπεζικές μεταφορές, οι οποίες πραγματοποιούνται από έναν ανερχόμενο ισλαμικό εξτρεμιστή που ονομάζεται Suleiman. Η δεύτερη σεζόν ακολουθεί τον Jack στη μέση του πολιτικού πολέμου στη διεφθαρμένη Βενεζουέλα που υποφέρει από οικονομική κατάρρευση, η οποία πυροδότησε μια μαζική μετανάστευση.

The Americans

Η σειρά The Americans είναι μια τηλεοπτική κατασκοπευτική σειρά που δημιουργήθηκε από τον Joe Weisberg για το τηλεοπτικό δίκτυο FX. Η πρεμιέρα της σειράς έγινε στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Ιανουάριο του 2013 και ολοκληρώθηκε το Μαΐο του 2018, μετά από έξι σεζόν.Η σειρά αναγνωρίστηκε από κριτικούς, οι οποίοι την θεωρούσαν από τις καλύτερες της εποχής της (διαθέσιμη στο Amazon).

Η σειρά ορίζεται κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου και ακολουθεί την ιστορία της Elizabeth και του Philip Jennings, δύο σοβιετικών αξιωματικών της KGB που παρουσιάζονται ως παντρεμένο ζευγάρι Αμερικάνων που ζει στο Falls Church, ένα προάστιο της Βιρτζίνια της Ουάσιγκτον, DC με τα παιδιά τους, Paige και Henry. Η σειρά διερευνά επίσης τη σύγκρουση μεταξύ του FBI της Ουάσινγκτον και της KGB Rezidentura ακολουθώντας τους πρακτόρων και από τις δύο πλευρές, συμπεριλαμβανομένου του γείτονα των Jennings, Stan Beeman, ενός πράκτορα του FBI που εργάζεται στην αντικατασκοπεία.Η σειρά ξεκινά μετά την ορκωμοσία του Προέδρου Ronald Reagan τον Ιανουάριο του 1981 και ολοκληρώνεται τον Δεκέμβριο του 1987, λίγο πριν οι ηγέτες των Ηνωμένων Πολιτειών και της Σοβιετικής Ένωσης υπογράψουν τη Συνθήκη για τις Πυρηνικές Δυνάμεις Μεσαίας Εμβέλειας.

Bodyguard

Το Bodyguard είναι μια βρετανική αστυνομική σειρά αγωνίας που δημιουργήθηκε και γράφτηκε από τον Jed Mercurio και προβλήθηκε για πρώτη φορά στο BBC το 2018. Ο πρώτος κύκλος της σειράς είναι διαθέσιμος για προβολή μέσα από τη πλατφόρμα του Netflix. Επίσης, μέχρι πρόσφατα δεν έχει ανακοινωθεί για το πότε (και αν) θα προβληθεί δεύτερος κύκλος.

Η σειρά παρουσιάζεται γύρω από τον χαρακτήρα του λοχία της αστυνομίας David Budd, βετεράνου του Βρετανικού Στρατού που πάσχει από μετατραυματικό στρες και ο οποίος εργάζεται για το κλάδο ειδικής προστασίας, της Μητροπολιτικής Αστυνομικής Υπηρεσίας του Λονδίνου. Πιο συγκεκριμένα, έχει διοριστεί ως ο κύριος αξιωματικός προστασίας για την υπουργό Εσωτερικών Julia Montague, της οποίας περιφρονεί την πολιτική.

Διαγωνισμός για 3 ετήσιες συνδρομές στο Netflix

Η σειρά έχει λάβει πολλές υποψηφιότητες για βραβεία και έχει κερδίσει βραβείο Χρυσής Σφαίρας για τον Καλύτερο Ηθοποιό σε Τηλεοπτική σειρά δράματος.

24

Το ντεμπούτο της σειράς έγινε το Νοέμβριο του 2001 για το Fox και ήταν η πρώτη μεγάλη σειρά της τηλεόρασης μετά τα γεγονότα της 9/11. Ο πρωταγωνιστής της σειράς είναι ο Kiefer Sutherland, που υποδύεται τον Jack Bauer, έναν πράκτορα της αντιτρομοκρατικής . Η σειρά αποτελείται από 8 κύκλους και ολοκληρώθηκε το Μάιο του 2010. Ωστόσο,το 24 το Μάιο του 2014 επέστρεψε με μια ένατη σεζόν με τίτλο 24: Live Another Day.

Κάθε κύκλος, περιλαμβάνει 24 επεισόδια και το καθένα καλύπτει 24 ώρες από τη ζωή του Bauer σε πραγματικό χρόνο.

Η σειρά ξεκινά με τον Bauer να εργάζεται για την Αντιτρομοκρατική Μονάδα που εδρεύει στο Λος Άντζελες. Ο Bauer αγωνίζεται συνεχώς, καθώς προσπαθεί να αποτρέψει πολλές τρομοκρατικές συνωμοσίες, όπως απόπειρες δολοφονίας προέδρου, όπλα μαζικής καταστροφής, βιοτρομοκρατία, κυβερνοεπιθέσεις, καθώς και συνωμοσίες που ασχολούνται με τη κυβερνητική διαφθορά.

The Bureau/Le Bureau des Légendes

Το Bureau είναι μια γαλλική σειρά αγωνίας που προβλήθηκε στη Γαλλία στις 27 Απριλίου 2015 στο Canal+, και κυκλοφόρησε στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά στο iTunes την 1η Ιουνίου του 2016. Η σειρά αποτελείται από πέντε κύκλους και είναι διαθέσιμη στο (Sundance Now).

Βασισμένο σε πραγματικούς λογαριασμούς πρώην κατασκόπων και εμπνευσμένο από σύγχρονα γεγονότα, το Bureau επικεντρώνεται στην καθημερινή ζωή και τις αποστολές των κατασκόπων εντός της DGSE (Γενική Διεύθυνση Εξωτερικής Ασφάλειας – το γαλλικό ισοδύναμο της CIA των Ηνωμένων Πολιτειών ή του MI6 του Ηνωμένου Βασιλείου).

Η σειρά επικεντρώνεται στον Γάλλο αξιωματικό πληροφοριών Guillaume “Malotru” Debailly, ο οποίος επιστρέφει στη γαλλική πρωτεύουσα μετά από έξι χρόνια που ήταν μυστικός (πράκτορας) στη Συρία. Πρέπει να συμφιλιωθεί με την οικογένεια του, τους συναδέλφους του και ακόμη και τον παλιό του εαυτό. Αλλά η επιστροφή του αποδεικνύεται δύσκολη, ειδικά όταν πληροφορείται ότι η Nadia, η εραστής του στη Δαμασκό, είναι επίσης στο Παρίσι.

Χάος

Η τηλεοπτική αυτή σειρά προσπαθεί να μας βάλει λίγο στο κλίμα της Ισραηλινο-Παλαιστινιακής σύγκρουσης, μέσα από τα μάτια και των δύο πλευρών.

Από τη μία πλευρά έχουμε τις Ισραηλινές Ειδικές δυνάμεις, που εκπροσωπούνται από μια ομάδα 6-7 ατόμων, με κεντρική φιγούρα τον Ντορόν και από την άλλη τον Παλαιστίνιο τρομοκράτη, γνωστό και ως “Πάνθηρα”, Αμπού Αχμέντ.

Ο Ντορόν έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση και ζει μια ήρεμη ζωή με την οικογένεια του, εμφιαλώνοντας κρασιά, έως ότου δεχθεί μια ξαφνική επίσκεψη από τον νυν αρχηγό των Ειδικών Δυνάμεων Μορένο, με τον οποίον έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν και όλα πάρουν μια απότομη τροπή.

Περνώντας τα νοητά σύνορα της σειράς βλέπουμε να κάνει την εμφάνιση του ο διαβόητος τρομοκράτης της Χαμάς Αμπού Αχμέντ, τον οποίο θεωρούσαν νεκρό για πολλά χρόνια. Ο “Πάνθηρας” επιλέγει την ημέρα του γάμου του γιου του για να φανερωθεί, γνωρίζοντας ότι η κίνηση του αυτή εμπεριέχει μεγάλο ρίσκο, ένα ρίσκο που δεν θα του βγαίνει σε καλό.

Χαλιφάτο

Η Πέρβιν (Gizem Erdogan) είναι σύζυγος του Χασούμ (Amed Bozan) φανατικού μουσουλμάνου, γεμάτου ανασφάλειες και ταγμένου να γίνει μάρτυρας. Είναι γεννημένοι και μεγαλωμένοι στη Σουηδία, αλλά με την έναρξη της σειράς τους βρίσκουμε στη Ράκα, όπου επηρεασμένοι από την προπαγάνδα, έχουν έρθει στρατευμένοι στον «ιερό πόλεμο».


Όμως η Πέρβιν ζει ένα μαρτύριο. Ο άντρας της, λειτουργώντας υπό καθεστώς μόνιμης πίεσης από τους συντρόφους του, γίνεται βίαιος απέναντί της και φοβάται για τη ζωή της. Επικοινωνεί λοιπόν, με τη Φατίμα (Aliette Opheim) μια νεαρή φιλόδοξη πράκτορα της Μυστικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Σουηδίας και την ενημερώνει ότι ετοιμάζεται τρομοκρατικό χτύπημα, δίνοντας όσες πληροφορίες μπορεί να κλέψει από τον άντρα της, με αντάλλαγμα να βοηθήσει την ίδια και την κόρη της να γυρίσουν πίσω στη Σουηδία.

TUN3D TEAM

Recent Posts

Ένα ταξίδι συναισθημάτων, εικόνων και μουσικής από τους GEMMA

Οι GEMMA, έρχονται από την Κρήτη και μας δείχνουν μία νέα πλευρά της. Μοντέρνοι ήχοι…

2 years ago

Νέο άλμπουμ από τους Culture Of Digital Elegance (C.O.D.E)

Έφτασε η ώρα για τους Culture Of Digital Elegance (C.O.D.E), να ολοκληρώσουν ένα ταξίδι το οποίο ξεκίνησαν…

3 years ago

Dune, της Αργυρώ Σπάρταλη

Της Αργυρώ Σπάρταλη Ένα ταξίδι με έναν μυθικό και συναισθηματικά φορτισμένο ήρωα, το "Dune" αφηγείται…

3 years ago

Πως ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου μπορεί να είναι το κλειδί για τη θεραπεία του καρκίνου

Ο καρκίνος είναι μια πολύ ύπουλη ασθένεια που επηρεάζει πολλά είδη του ζωικού βασιλείου και…

3 years ago

Η ψιλοκυβίνη ίσως να είναι καλύτερη από τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα

Γιατί στους ανθρώπους με κατάθλιψη δεν συνταγογραφούνται μαγικά μανιτάρια αντί για Zoloft ή Prozac; Η…

3 years ago

Ένας τεράστιος πλανήτης προβληματίζει τους αστρονόμους

Μια ομάδα αστρονόμων ηγούμενη από Ολλανδούς επιστήμονες φωτογράφισε έναν πολύ μεγάλο πλανήτη γύρω από ένα…

3 years ago

This website uses cookies.